Gallery

Syarahan Umum "21st Century Skills" 2019

Majlis Syarahan Umum oleh Y.Bhg. Brig. Jen. (K) Prof. Datuk Seri Panglima Dr. Kamaruzaman Hj. Ampon. (Mantan Naib Canselor UMS, Pengerusi Yayasan UMS, Pengerusi Lembaga Pengelola Kolej Kiara).

Taklimat "Fire Prevention Talk Sessions" 2019

Taklimat Fire Prevention Talk Sessions telah diadakan pada 21 Mac 2019 bersamaan dengan hari khamis bertempat di Dewan Kuliah 1, Kolej Kiara. Taklimat ini disampaikan oleh Encik Ben Lee dari FPC Fire Prevention Service Sdn. Bhd. dan telah dihadiri oleh semua kakitangan Kolej Kiara.

Pelancaran Briged Bakti Malaysia Kolej Kiara & Mesyuarat Agung Pertama Briged Bakti Malaysia Cawangan Negeri Sabah

Briged Bakti Malaysia (BBM) Negeri Sabah telah ditubuhkan buat pertama kalinya di Sabah dan telah dilancarkan di Kolej Kiara. Pelancaran itu telah dilaksanakan pada 28 Februari 2019 pada jam 2 petang bertempat di Dewan Kuliah 1, Kolej Kiara. Acara itu telah dirasmikan oleh YBhg. Dato’ Dr. Abd. Razak Kechik Presiden Briged Bakti Malaysia.

Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar K.E. & Tan Sri

Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar Ketua Eksekutif & Tan Sri telah diadakan di Yayasan Universiti Malaysia Sabah, Auditorium YTL pada 6 Disember 2018. Majlis tersebut telah dirasmikan oleh Y.Bhg. Brig. Jen. (K) Prof. Datuk Seri Panglima Dr. Kamaruzaman Hj. Ampon. (Mantan Naib Canselor UMS, Pengerusi Yayasan UMS, Pengerusi Lembaga Pengelola Kolej Kiara).

Close Menu